Bouwen aan een zorgzame samenleving

Graag sluit ik mijn ogen en droom ik van een ideale wereld, waarin alle mensen zich veilig weten en gepassioneerd hun vleugels uitslaan.

Als Levensloop Begeleider Autisme VAB mocht ik één van die dromen waarmaken.

Zo droomde ik dat Ella, een jonge vrouw met autisme en selectief mutisme een fantastische dagbesteding plek had. Ik droomde dat zij haar dag doorbracht omgeven door creatieve vrienden en bekenden.

Ik droomde dat zij geïnspireerd door heuse kunstenaars zichzelf zou openen voor de wereld en dat de wereld van haar kunst zou genieten meer en meer.

Die droom is uitgekomen!

Ik ontwierp het creatieve Atelier Vleugels.

Kim Stiekema, directeur van Theaterwerkplaats De Rode Hoed, zette haar schouders onder dit concept.

Inmiddels maken de kunstenaars van Atelier Vleugels al enkele jaren hun eigen kunstwerken en werken ze samen aan hun eigen ontwikkeling en hun ontwikkelingen in de kunst, gesteund door kunstenaars.

Zorg & Wonen

Ik droomde van een plek voor jonge mensen met autisme, om veilig en autisme proof te wonen met vrienden en bekenden.

Van een rustige plek, omgeven door groen, waar de dagbesteding letterlijk nabij is, zodat je er zelfstandig naartoe kunt wandelen. Van een plek waar de begeleiding letterlijk nabij woont en er altijd mantelzorgers of vrijwilligers nabij zijn, omdat deze mensen daar ook een woning troffen die hen vreugde schenkt.

Ik droomde van inclusie die vanzelfsprekend en laagdrempelig is, doordat we echt samenwonen vol overgave.

Samen met Theaterwerkplaats De Rode Hoed, Bekhuis Vastgoed, InfraVitaal en Carla Pannen, de moeder van Ella; samen met de politiek en anderen krijgt deze droom meer en meer vorm.

Ben je geïnteresseerd in het woonzorgconcept?